Стотици протестираха в Солун против договора за името

Стотици протестираха в Солун против договора за името Мирни протести против договора от Преспа и против правителството се състояха снощи в Солун и в градовете Ханя и Ираклио на гръцкия остров Крит, съобщи македонската агенция МИА, цитирана от БТА.
Над 500 души, според местните медии, са протестирали снощи в центъра на Солун против договора от Преспа между Македония и Гърция за промяна на името на Република Македония в Република Северна Македония.
С плакат "Ципрас, предател, подай си оставката", лозунги против правителството и скандирайки "Македония е гръцка", демонстрантите в Солун се събраха пред паметника на Александър Велики и продължиха с шествие по улиците като преминаха пред офисите на партиите СИРИЗА и Независими гърци.
Както в Солун, при строги мерки за сигурност и с почти идентични послания към правителството и относно договора от Преспа вчера имаше протести и на гръцкия остров Крит. Демонстрантите викаха "Македония е гръцка" и с огромно гръцко знаме проведоха шествие по улиците на град Ханя. Чрез социалните мрежи за днес е насрочен нов протест в Солун, а също и във Вергина.
09.07.2018, 11:49 часа
1184 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha