Още едно момче е спасено от пещерата в Тайланд, операцията продължава втори ден

Още едно момче е спасено от пещерата в Тайланд, операцията продължава втори ден Пето момче е спасено от пещерата Луанг в Тайланд,предаде Ройтерс, като цитира представител на кралските ВМС. Преди това очевидци са видели спасители да изнасят човек на носилка от пещерата, в която са блокирани момчетата и техният треньор по футбол, предаде БТА.
Започна вторият ден от спасителната операция за извеждане на момчетата от тайландски футболен отбор, блокирани в пещера повече от две седмици, каза днес ръководителят на спасителната операция Наронгсак Осатанакорн, цитиран от ДПА.
"Нивото на водата е ниско. Времето е хубаво. Екипировката е готова. Затова решихме днес да започнем по-рано от очакваното", каза на пресконференция Наронгсак и добави:" Водолазите са същият екип - тайландци и чужденци, с няколко промени, защото някои от тях са твърде уморени". В спасителната мисия участват 90 водолази - 40 тайландци и 50 чужденци, от които 19 австралийци. Бивш тайландски военноморски тюлен загина в петък, докато поставяше кислородни бутилки в пещерата, която е дълга 10 км.
Вторият етап от спасителната операция започна в 11.00 ч. местно време и ще отнеме няколко часа. Осем от момчетата заедно с треньора им все още се намират в пещерата. Операцията по извеждането им трябваше да бъде подновена само след смяна на кислородните бутилки по маршрута на тяхното придвижване, който минава частично под вода.
Късно снощи спасителният екип изведе четири момчета от пещерата, един по един. Те бяха незабавно транспортирани в местна болница, където бяха оставени за изследвания и лечение. След тяхното спасяване, Наронгсак каза на пресконференция, че се очаква спасителната мисия за останалите девет членове на футболния отбор, да започне до 20 часа, но благоприятните условия ускориха началото й.
В коментар за хода на спасителната мисия тайландският вътрешен министър Анупонг Паоджинда, съобщи днес, че спасените момчета са в живи и здрави, но ще им бъдат оказани медицински грижи, предаде Асошиейтед прес.
09.07.2018, 13:35 часа
764 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha