БСП иска оставката на зам.-министър заради смъртен случай в семейна фирма

БСП иска оставката на зам.-министър заради смъртен случай в семейна фирма БСП поиска оставката на заместник-министъра на труда и социалната политика Султанка Петрова заради инцидент със загинал охранител, който е работил във фирма, свързана с Петрова и семейството ѝ. Тялото на 25-годишния Даниел Тасев е било открито в шахта в сградата на бившия партиен дом, където се извършва ремонт и ще се помещава новата сграда на Народното събрание. Фирмата "Дефанс консулт", в която Тасев е работил, е охранявала обекта.
"Дефанс консулт" е свързана със зам.-министъра на труда и социалната политика Султанка Петрова. Собственикът на охранителната фирма Филип Чипев е неин зет, а съпругът на Петрова е управител. Чипев твърди, че изпълнителят на реконструкцията на сградата, който е избран с обществена поръчка, в последствие е наел неговата фирмата за охрана.
Според БСП обаче не е редно в едно семейство да има представител на изпълнителната власт и управител на фирма, която охранява Народното събрание. "Вие смело се противопоставихте на назначаването на "калинки" на ГЕРБ и "партизански назначения". Призоваваме ви да продължите със същото отношение към съвместяването в едно семейство на пост заместник-министър и управление на фирма, която охранява Народното събрание", се казва в писмо на БСП до лидерите на Обединени патриоти, от чиято квота е Султанка Петрова. 
Тасев е открит мъртъв в шахта в сградата на Народното събрание, след като в петък отишъл да застъпи нощна смяна. Сигналът за изчезването му бил подаден от близките му, които се притеснили, че той не се връща от работа. Шахтата, където е намерено тялото, обаче е извън обсега на охранителната камера и не е ясно какво точно се е случило.
“Ние също искаме да разберем истината, защото Даниел беше един от най-добрите ни служители”, заяви собственикът на охранителната фирма Филип Чипев пред бТВ. Той обясни, че фирмата ("Дефанс консулт") има задължение да охранява само от 19 ч. до 7 ч. и така нейните служители не се засичат.
Освен това дори ръководството нямало достъп до охранявания обект.
“Това е обект под специална охрана на НСО. Достъп имат само трима охранители с предварително одобрен специален достъп“, обясни собственикът. Един от служителите, който застъпил на следващата вечер, разбрал за нещо необичайно в смяната на Даниел. От 7 до 9:30 ч. не е бил на работното си място, бил е при охраната от НСО и са разговаряли.
Официално обаче фирмата не е получила информация от институциите.
“Не е собственик мъжът ми на фирмата, той е управител. Охранителят е бил до 9:30 ч. вечерта и е разговарял с охраната от НСО на портала на НС. Може би, когато се е прибирал към помещението, да се е случил този инцидент. Вече един Бог знае - подхлъзнал ли се е, какво е станало“, коментира Петрова пред бТВ.
09.07.2018, 16:00 часа
1418 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha