Пропадане! Гошо Синдика не пусна в „Конкурент“ декларацията на СБЖ срещу Делян Пеевски

Пропадане! Гошо Синдика не пусна в „Конкурент“ декларацията на СБЖ срещу Делян Пеевски Големият борец за истинска журналистика Георги Александров, който все още е главен редактор на врачанския вестник „Конкурент“, скри от своите читатели важна позиция на Съюза на българските журналисти, установи проверка на агенция BulNews.bg.
В неделя най-голямата браншова организация на работещите в медиите излезе с декларация срещу новия медиен закон на Делян Пеевски. В нея с остър тон УС на СБЖ изразява дълбоко възмущение от нарушаването правата на журналистите и свободата на словото, което особено зачести през последните месеци: уволнения, съкращения, неплащане на трудови възнаграждения, драстични нарушения на трудовото законодателство в национални и регионални медии.
Декларацията бе публикувана от всички свободни медии, включително и от агенция BulNews.bg.
Трети ден обаче тя не се появява във врачанския вестник „Конкурент“ и на сайта на изданието. Това е скандално, тъй като Александров, популярен и като Гошо Синдика, е член на СБЖ и почти всеки ден пише коментари, в които брули копърките в медиите. Сега се оказва, че всичко това е било лъжлива фасада, зад която да прикрива своите зависимости от Делян Пеевски и Ники Турчето. Гошо Синдика и назначеният за собственик човечец от Горна Оряховица Димитър Николов - Мито Мухъла, подскачат като ужилени когато някой ги попита за курпулентния депутат, но с поведението си ясно сочат кой е истинският собственик на умиращото издание.
Да си член на Съюза на българските журналисти, да си главен редактор на медия и да не публикуваш декларация на своята браншова организация означава само едно - ти си кръгла нула в тази професия. Може да си помияр, може да си изпаднал в бърнаут, може да си подлец, но в никакъв случай не си журналист!
Време е да сложим кръст на амбициите на Гошо Синдика и Мито Мухъла да се наричат журналисти…
10.07.2018, 09:54 часа
3872 1
Коментари

Склададжията

10.07.2018, 10:16 часа
Сдавай!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha