Масово проверяват басейните в Монтана

Масово проверяват басейните в Монтана За периода от началото на месец април до момента, инспектори от дирекция "Обществено здраве" са извършили 33 проверки на плувни басейни в област Монтана, като са взети 27 броя проби за извършване на лабораторен анализ на качеството на водата – по химични и органолептични, така и по микробиологични показатели.
При осъществяване на държавния здравен контрол стриктно се следи за спазване на изнструкциите относно санитарно-хигиенното състояние на плувните басейни, наличие на пречиствателни съоръжения за пречистване на водата в плувните басейни, медицински пунктове, спасители и редовна здравна документация. Няма констатирани нарушения на здравните изисквания.
В хода на проверките се установи, че басейните редовно се почистват, водата в тях се обеззаразява. Ежедневно се отчита остатъчния хлор. Няма отклонение от нормите.
За началото на летния сезон са издадени 34 броя предписания до управителите, стопанисващи обектите, относно извършване на ежеседмичен анализ на водата по показатели eшерихияколи-титър, микробно число и остатъчен хлор.
Със заповед на общините е забранено къпането във всички необособени и неохранявани водни площи – язовири, канали, малки водоеми, реки, басейни и др. водохранилища на територията на съответната община.
10.07.2018, 11:55 часа
1263 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha