Бойко Борисов влетя в Министерски съвет със заповед за незабавна помощ за Мизия

Бойко Борисов влетя в Министерски съвет със заповед за незабавна помощ за Мизия Бойко Борисов влетя на заседанието на Mинистерски съвет със заповед да бъдат ремонтирани улиците в Мизия.
Той се обърна към регионалния министър Николай Нанков и вътрешния министър Валентин Радев и им нареди да се задействат и отнесените от водата улици в града, показани по телевизията, да бъдат ремонтирани.
"Вземете мерки след наводнението веднага. Започнете да асфалтирате. Това е община, после парите ще бъдат възстановени от фонда", отсече премиерът.
Припомняме, че вчера в Мизия бе обявено бедствено положение, след като бе залята от порой след последните дъждове. В следствие на бедствието бяха отнесени улици, чиито асфалт бе изцяло изровен от водата.
Заради изровения асфалт по улицата не могат да минат автомобили на спешни екипи, както и на жителите на района. Масово пред всеки дом са наизлизали живущи, обути с гумени ботуши и оборудвани с всякакви подръчни инструменти за борба с бедствието. Мизия е потънала в кал и огромни количества наноси, разрушени са и пешеходни зони. Спасителни екипи от всички служби разчистват улиците и отводняват дворовете на хората.
Днес обстановката постепенно се нормализира.
 
11.07.2018, 10:28 часа
4680 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha