Човекът амфибия ще плува 3 километра с белезници

Човекът амфибия ще плува 3 километра с белезници Над 3 километра в чувал със завързани ръце и крака ще опита да преплува човекът амфибия Яне Петков.
Ексцентричният мъж от Сандански ще атакува рекорд на "Гинес" във водите на Охридското езеро. Петков вече е в Македония, където усилено тренира за амбициозния си проект, планиран за 24 юли тази година, пише в."България днес".
Яне ще атакува дистанция 3500-4000 метра, за да бие постижението на значително по-младия от него индиец Гопал Карби, преодолял преди 5 години 3071 метра, но само с белезници на ръцете и краката.
Нашенецът е решил да направи постижението още по-трудно и затова по време на плуването ще бъде поставен в чувал.
Петков и екипът му вече са в Македония, където текат усилени тренировки. Санданчанинът и преди е плувал във водите на Охридското езеро със завързани крайници, но е успял да измине "само" 2300 метра.
"Нямам проблем да подобря рекорд на "Гинес", но основната ми цел винаги е била да покажа колко необятен е човешкият дух и че човешките възможности нямат таван", коментира Петков.
В програмата му е запланувана среща с кмета на Охрид, за да се уточнят всички подробности около екстремното събитие.
Миналото лято Петков стана първият човек в света, който успя да преплува река Дунав в чувал. Още тогава той намекна, че се подготвя за още по-голямо постижение.
64-годишният мъж е вегетарианец и последовател на Петър Дънов. "Тялото на вегетарианците е много по-гъвкаво и издръжливо. 4 фактора участват в дишането и затова е хубаво сутрин, обед и вечер човек да прави по 15 минути упражнения, в които участва дишането. Не трябва да разглеждаме живота само на физическо ниво. Има връзка душа, дух, тяло. Имаме 4 енергийни тела извън физическото, които не могат да се видят с просто око", обяснява Петков. И добавя, че учението на Дънов му помага да преодолява трудностите, сред които е и плуването с вързани крайници.
13.07.2018, 15:22 часа
803 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha