„Конкурент“ сгъна чадъра! Мито Мухъла закри офисите на вестника във Видин, Монтана и Козлодуй

„Конкурент“ сгъна чадъра! Мито Мухъла закри офисите на вестника във Видин, Монтана и Козлодуй Финансовата безтегловност, в която е изпаднал врачанският вестник „Конкурент“, придобива все по-ясни очертания, установи проверка на агенция BulNews.bg. Назначеният от Делян Пеевски за собственик на изданието Димитър Николов-Мито Мухъла, вече панически е закрил офисите във Видин, Монтана и Козлодуй. Човечецът от Горна Оряховица е освободил персонала, като единствената, която е запазила работата си, е Светла Трашлиева от Монтана. Дамата е оставена на минимална заплата и затова професионалните усилия, които полага, са реципрочни на заплащането.
По времето на предишния собственик - Даниел Бузов, в трите града имаше назначени по един журналист и рекламен консултант, които допринесоха за възхода на изданието в Северозапада. 
Тежкото икономическо състояние на „Конкурент“ обаче явно прави поддържането на тези 3 офиса невъзможно и затова Мито Мухала е предпочел да ограничи харчовете в борбата за оцеляване. За негово съжаление тази крайна мярка няма да го отдалечи от закономерния край, към който води някога авторитетното издание. Всеки сам може да предположи какви са вероятностите вестникът да успее да се спаси.
Няма да помогнат и лъжите, с които екипът мотае рекламодателите си. В момента актуалният ментелив анонс е, че изданието се печата в 3000 броя дневно. Всеки бизнесмен може да поиска от редакцията да му представят фактурата от печатницата в София, в която е посочен отпечатаният за седмицата тираж на „Конкурент“ и така ще добие представа за истинските цифри, които са отчайващи.
Отделно всеки рекламодател може да отиде до произволна вестникарска будка в Северозападна България и да попита колко броя от вестника са получени за деня и колко са продадени. Гарантираме, че отговорът ще изненада дори и най-големите фенове на „Конкурент“.
Вече е очевидно, че колаборацията между главният редактор Георги Александров, популярен като Гошо Синдика, и Мито Мухала води изданието към фалит. И докато при първия основният проблем е наполеоновият комплекс, то при горнооряховския суджук е тоталната липса на каквито и да е бизнес рефлекси. И да вземе някой най-накрая да каже на Мито Мухъла, че вече е открит шампоан срещу пърхот …
16.07.2018, 08:00 часа
6774 4
Коментари

Бако Катаджията

16.07.2018, 19:44 часа
Абе Мухле, измислена е баня и сапун, ако нямаш пари за душ гел да ти дам. Къпи се. В тази служебна кола да не сереш у вестник, много неприятно става, като свалиш стъклото на прозореца.

Мито Мухъла

16.07.2018, 14:17 часа
Разпродажбата започна! При интерес звънете на Мито Мухъла-0888424675 или на Гошо Синдика-0888508867. Звънене, не ни жалете, че тая бачия трябва да я затваряме.

Наско Йорданов

16.07.2018, 13:28 часа
Аз искам един компютър. Как да се свържа с вас?

Мито Мухъла

16.07.2018, 11:05 часа
Насам, народе! Разпродаваме техника и обзавеждане на ниски цени. Продавам и калпав главен редактор, способен да окаля по-добре от 100 кг. свиня.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha