Полицията излезе с неочаквани разкрития по случая с намерения вчера тротил в Бъркачево

Полицията излезе с неочаквани разкрития по случая с намерения вчера тротил в Бъркачево Голямо количество тротил е бил открит във врачанско село, съобщи вчера ексклузивно агенция BulNews.bg. Информацията беше потвърдена в днешния информационен бюлетин на Областна дирекция на полицията във Враца.
Припомняме, че заради огромното количество взривен материал в Бъркачево пристигнаха спешно служители на отдел „Противодействие на бомбения тероризъм“ от София. До обезвреждането на материала беше отцепен целия район около къщата, който се охраняваше от служители на РУ-Бяла Слатина до идването на компетентните органи. Точното количество тротил е 10 шашки по 200 грама всяка. 
Неочакваната информация, която се съобщава в днешния бюлетин е, че сигналът за тротила всъщност е подаден от собственика на къщата и категорично не е негов. Мъжът с инициали Л.В. е закупил наскоро имота и при извършване на ремонтни дейности по тавана на сградата, неочаквано се натъкнал на огромното количество взрив, съхранявано в дървен сандък. Материалът е оставен там от предишните обитатели на къщата.
Новият собственик се е обадил в 13ч. в местното районно управление, а до 17ч. следобед на същия ден взривните вещества са били предадени на служителите от СОБТ-София.
14.07.2018, 11:35 часа
4182 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha