Ново изследване посочи: Уискито бори страшни болести

Ново изследване посочи: Уискито бори страшни болести В уискито се съдържа елагична киселина, която също може да се намери в повечето плодове. Това вещество е антиоксидант, т.е. има способността да предпазва клетките на тялото от увреждащи молекули, произведени от оксидативен стрес. Такова увреждане води до мутации и дегенериране на клетките в туморни клетки.
В този случай пиенето на уиски може да подобри защитата на тялото срещу деменция, свързана с възрастта. Според MedikForum, научни специалисти от медицинския център в Израел показва: вероятността от развитие на деменция е по-ниска сред тези хора, които консумират алкохолни напитки в умерени количества, от колкото при тези, които не пият никакъв алкохол изобщо.
Уискито, според много учени, се отнася до тези алкохолни напитки, които могат да поддържат здравето на миокарда. Благодарение на съдържащите се в него антиоксиданти съдържанието на "лошия" холестерол в кръвта намалява,а нивото на "добрия" се увеличава.
Между другото, наличието на антиоксиданти в уискито позволява на специалистите често да го наричат ​​питие, което допринася за удължаването на живота.
 
15.07.2018, 13:25 часа
1611 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha