„Инертстрой-Калето“ отчете успешно големия си проект за подмяна на техника

„Инертстрой-Калето“ отчете успешно големия си проект за подмяна на техника Водещата фирма в областта на строителството от Мездра „Инертстрой-Калето“ отчете приключването на големия проект, който спечели за обновяване на наличната си техника. 
Днес на пресконференция, на която присъстваха кметът на Мездра Генади Събков, народният представител Росен Живков и гостът от Узбекистан Пламен Лалов, управителят на строителната фирма Тони Йорданов представи новите машини, закупени по проекта.
Отчитането му става няколко месеца по-рано, тъй като всички машини вече са доставени, сертифицирани и монтирани за работа. Другият месец ще бъде поставен официално и предсрочният финал на успешното изпълнение на проекта от страна на Министерството на икономиката.  
Проектът е насочен към подобряване на енергийната ефективност, а целта му е техниката с вредни емисии, с големи разходи на горива, с по-ниска производителност да бъде подменена с такава от ново поколение. 
Чрез проекта дружеството направи инвестиции в дълготрайни активи за повишаване на енергийната ефективност чрез придобиване на производствено оборудване. Новата техника доведе до намаляване на разходите за производство на единица продукция, допринесе за въвеждане и развитие на екологосъобразни дейности и повишаване на устойчивата конкурентоспособност на дружеството. Не на последно място проектът постигна разширяване на неговия капацитет.
С проекти пред Агенцията за устойчиво и енергийно развитие са кандидатствали 1 200 фирми от цялата страна. Оказало се, че енергийният одит на проекта е отговарял точно на условията при съотношението стара-нова техника и за цялостна енергийна ефективност. Така Йорданов е получил подкрепа и внесъл документите за кандидатстване пред Министерството на икономиката, където е класиран на I-во място сред 85 средни предприятия.
Проектът е на стойност 2 497 584.25 лева, като максималната допустима стойност била 2.5 млн. лева. Фирмата е получила помощ от 1 499 999 лева, а останалите 1 млн. лева ще бъдат инвестирани от „Инертстрой-Калето“. Проектът е със срок на изпълнение 17 месеца, но на 11-тия месец вече е изпълнен от мездренската фирма, което за пореден път затвърждава лидерската им позиция в областта на строителството.
Благодарение на проекта „Инертстрой-Калето“ вече има един булдозер, един колесен и един верижен багер, три фадроми, два валяка, една трошачка и един рециклатор за бетон. 
В края на пресконференцията кметът на Мездра поздрави за работата и инвестициите Тони Йорданов и му пожела за в бъдеще големи успехи и още по-големи инвестиции.  Поздрави и пожелания Йорданов получи и от народния представител Росен Живков и гостът си от Узбекистан Пламен Лалов, които го поздравиха за амбицията и позитивизма, с които работи в България и пожела да има повече хора като него.
Самият Йорданов благодари на екипа си, които са изпипали и най-малкия детайл по проекта и заради които са били класирани на първо място в цялата страна в тяхната категория. Признание изказа и на служителите в икономическото министерство, с които са работили много бързо и коректно.
 
16.07.2018, 11:12 часа
2965 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha