Герман Костин получи доживотен затвор за убийството на 5-годишния Никита

Герман Костин получи доживотен затвор за убийството на 5-годишния Никита Софийският градски съд осъди руския гражданин Герман Костин, обвинен в убийството на 5-годишния Никита, на доживотен затвор без право на замяна. Защитата ще обжалва.
Подсъдимият руски гражданин Герман Костин, обвинен за убийството на 5-годишния Никита Плотников, бе докаран преди началото на днешното съдебно заседание на носилка в заседателната зала.
На 20 март 2015 г. тялото на 5-годишния Никита бе открито край село Пасарел в куфар. Край Приморско пък бяха открити останки от човешко тяло, идентифицирани като майката на Никита - Ана Леонтиева. Майката на загиналото дете е била съдружник с Герман Костин във фирма за недвижими имоти.
През месец май 2015 г. прокуратурата задържа и обвини Герман Костин за умишленото убийство на 5-годишния Никита. По кърпа, с която било увито детето, разследващите установиха ДНК-материал, който е изследван и експертиза заключи, че е повече от 100% сигурно, че този материал е оставен от Костин.
Другите доказателства, които са събрани, са записи от камерите на АПИ, които са го заснели как шофира към мястото на извършване на престъплението. Засичане на мобилния му телефон показа, че той се е намирал в района по същото време.
Смъртта на детето е настъпила вследствие на задушаване. Самият Костин тогава не даваше обяснения пред разследващите и не призна вината си. 
16.07.2018, 16:20 часа
1659 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha