Майката на охранителя в Мездра: Мартин пострада заради счупена стълба

Майката на охранителя в Мездра: Мартин пострада заради счупена стълба Майката на потрошилия се училищен охранител в Мездра проговори пред BulNews.bg за инцидента. Диляна Младенова заяви пред наш репортер, че счупена стълба е причината за падането на сина й. Тя обвини директора на ОУ „Христо Ботев“ за станалото, тъй като той наредил на служителя да се качи на дефектното съоръжение.
Припомняме, че злополуката стана на 12 юли в една от класните стаи на школото. За инцидента съобщи първо агенция BulNews.bg. 40-годишният Мартин Младенов се бил качил на стълба, за да смени щора, когато паднал. Той е откаран незабавно в болница със счупена ръка и фрактура на таза.
„Ден преди да стане инцидента синът ми Мартин беше много уморен. Директорът караше него и колегата му охранител да местят чинове в стаите, да сменят щори и какво ли още не. Не е вярно, че синът ми е паднал от метър и половина височина, както казва директорът Иван Иванчев. Било е много по-високо. Бях изумена, като разбрах, че стълбата, на която се е качил синът ми, е била счупена. При падането ръката му е станала на сол, счупена е и предната кост на таза“, заяви Младенова.
Мартин е претърпял две доста сложни операции, като в момента е в дома си напълно неподвижен. Прогнозите за пълното му възстановяване не са обнадеждаващи. Въпреки тежкото си състояние и желанието на роднините му за справедливост, Мартин е категоричен, че не иска да съди училището за трудовата злополука.
„Вината за станалото е на директора, който принуждава младите хора от охраната да правят какво ли не, което не им е в задълженията“, категорична е Младенова.
В момента близките на пострадалия очакват резултатите от проверката на Инспекцията по труда и се молят Мартин час по-скоро да стъпи на краката си.
 
17.07.2018, 08:30 часа
1808 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha