Хлапак подлуди полицията! Открадна две коли за ден

Хлапак подлуди полицията! Открадна две коли за ден Хлапак е успял да открадне две коли във Видин само за ден, за да се повози с тях, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР.
Вчера сутринта на телефон 112 е постъпил сигнал за откраднат лек автомобил „Опел Астра”. Колата е без регистрационни табели и била паркирана на ул. „Байкал” във видинския квартал „Нов път“. Малко по-късно превозното средство било открито на ул. „Волга” в махалата. След бързо разследване бил заловен 15-годишно момче.
Пререканията с органите на реда обаче не уплашили невръстния автоджамбазин. Още същия ден, след като го пуснали, хлапакът извършил нови подвизи. Към 22.30 часа видинчанка сигнализирала в полицията, че неизвестно лице влязло в магазина й на ул.”Христо Ботев” и откраднало мобилния й телефон и контактния ключ на колата й „Ауди”. Вещите били оставени на рафт до касата. След като установила липсата им жената видяла, че колата, която била паркирала пред обекта, я нямало.
Предприети били незабавни оперативно-издирвателни действия и превозното средство било изоставено и заключено, със спукана предна гума и счупена джанта, на надлеза на ул.”Цар Иван Асен ІІ” в града. Същият непълнолетен бандит бил заловен по-късно и върнал контактния ключ на „Ауди”-то. Откраднатият мобилен телефон е намерен и предаден доброволно от пълнолетен видинчанин, който заявил, че по-рано вечерта го е закупил от момчето.
Момчето е доведено в районното полицейско управление, предоставена му е полицейска закрила. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.
 
17.07.2018, 12:15 часа
1379 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha