Протестът на животновъдите ескалира, доведе до сблъсъци пред Министерски съвет

Протестът на животновъдите ескалира, доведе до сблъсъци пред Министерски съвет Протестът на животновъдите от цялата страна пред Министерския съвет доведе до сблъсъци и напрежение. Движението по бул. „Дондуков“ в района е блокирано. Група момчета опитаха със сила да влязат в сградата на МС с обяснението, че искат да разговарят лично с премиера Бойко Борисов.
Протестиращите фермери от Националната козевъдна и овцевъдна асоциация първоначално се събраха под прозорците на Министерския съвет, за да поискат оставката на правителството, на министъра на земеделието Румен Порожанов, както и на всички дирекции в министерството, свързани със сектор „Животновъдство“. Техните искания са и за повече пари за сектора, и за промяна на политиката, водена към тях до момента.
Бяха излети около 100 литра овче мляко, запалена беше и овча вълна.
Междувременно обаче се появи група от няколко момчета, които не бяха от самото начало на протеста. Те целенасочено се отправиха към централната част на полицейския кордон, който охранява протеста, и се стигна до напрежение и сблъсъци. Те опитаха със сила да влязат в сградата на Министерски съвет с обяснението, че искат да разговарят лично с премиера.
На протеста се появиха и депутати от парламентарната група на БСП, както и лидерът на социалистите Корнелия Нинова, която също подкрепи протеста и заяви, че е необходимо да се промени държавната политика в сектор „Земеделие“. Тя заяви, че премиерът Бойко Борисов трябва да поеме лична отговорност за случващото се в Ямболско и Бургаско.
По информация на протестиращите министърът на земеделието е в сградата на Министерския съвет, но отказва да се срещне с хората. Нищо официално няма до този момент обаче. Очаква се все пак контактна група от ръководството на Националната овцевдна и козевъдна асоциация да се опита да проведе дипломатичен разговор с представителите на властта.
18.07.2018, 14:39 часа
1049 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha