Чумата взе главата на зам.-министъра на земеделието Цветан Димитров

Чумата взе главата на зам.-министъра на земеделието Цветан Димитров Скандалът с чумата в Странджанско и последвалите протести днес пред Министерския съвет доведоха и до оставки на четвъртия ден от ескалацията на събитията.
Премиерът Бойко Борисов, под чиито прозорци днес животновъдите палиха вълна и разливаха мляко, освободи от длъжност зам.-министъра на земеделието Цветан Димитров, който отговаря за животновъдството и е на поста поне от десетина години.
Решението на премиера е взето след срещата на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов с представители на протестиращите животновъди. Министър-председателят Борисов разпореди на министър Порожанов да освободи също така директорa на дирекция „Животновъдство“ Златка Възелова, директорa на Дирекция „Директни плащания и идентификация на земеделските парцели“ Георги Праматаров, както и съветника на министъра Бойко Синапов, съобщиха още от правителствената пресслужба.
Шефът на БАБХ Дамян Илиев обаче отърва засега поста си, въпреки че основно той и неговите подопечни отговаряха за масовото избиване на животните заради заразата.
18.07.2018, 15:40 часа
1163 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha