Видин прие частица от мощите на свети Герман

Видин прие частица от мощите на свети Герман Частица от мощите на свети Герман Аляскински, Чудотворец на цяла Америка, беше посрещната тържествено тази сутрин в катедралния храм "Свети Димитър" във Видин. Дарението е от епископа на Ситка и Аляска Дейвид, който лично донесе светинята. Видинският митрополит Даниил прие светинята, вградена в икона на свети Герман.
Архиерейска света литургия в съслужение с епископ Дейвид беше отслужена в 9 часа. В знак на признателност видинският митрополит дари на госта си икона на света великомъченица Неделя, както и най-известния нашенски продукт - розово масло. 
"Даниил е мой приятел. Какво да направиш за своите приятели, освен най-доброто? И очевидно да се донесат мощи от свети Герман, аз мисля, че това е най-доброто, което можех да направя за него. Също така знаех, че така свети Герман ще благослови хората на Видин. Частицата от мощите е част от самите светци, така те са сред нас", каза епископът. 
Видинският владика, преди да оглави Видинска епархия, е бил викарий на митрополита на САЩ, Канада и Австралия.
Това е поредното посещение на епископа на Ситка и Аляска в България. Още при първото идване през 2008 година тук, за да отслужи кръщене, силно впечатление му е направило това, че любовта на българите към църквата е много силна. Това се е опитал да предаде и на хората в Пенсилвания. 
18.07.2018, 15:32 часа
865 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha