Министър Нанков посети бедстваща Мизия

Министър Нанков посети бедстваща Мизия Над 730 домакинства в Мизия са засегнати от поройния дъжд и скатните води миналия вторник. Щетите по публичната инфраструктура са за над 2 милиона лева. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който провери възстановяването в бедстващия град.
По трите разрушени улици е осигурен достъп с временна настилка от трошен камък. Пред министъра беше асфалтиран участък от 20 метра, който се намира на входа на детската градина и социалния патронаж. Улиците ще бъдат асфалтирани изцяло, след като се изгради дъждовна канализация.
В града продължава събирането на огромното количество кални наноси, довлечени от пороя. За пълното изчистване ще е необходимо още време, но се работи с пълна мобилизация, посочи кметът на Мизия Виолин Крушовенски.
Продължава и укрепването на язовир Рогозен в съседната община Хайредин, каза още министър Нанков. За да се гарантира пълното и безопасно възстановяване на района от областната управа са поискали бедственото положение в общините Мизия, Хайредин и Борован да се удължи до 10 август.
19.07.2018, 09:40 часа
1185 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha