Цените на петрола растат

Цените на петрола растат Цените на двата основни сорта петрол в петък сутринта се увеличават, но завършват седмицата със спад.
Цената на септемврийския фючърс за петрола сорт Brent на борсата ICE Futures в Лондон се увеличава с 0,15 долара или 0,21 % до 72,73 долара за барел.
Стойността на фючърса за август за петрола сорт WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX ) се увеличава  с 0,29 долара или 0,42 % - до 69,75 долара за барел. 
В четвъртък, 19 юли цените на двата сорта петрол се промениха разнопосочно. Според данните от търговията стойността на септемврийския договор за Brent се понижиха с 0,32 долара – до 72,58 долара за барел. 
Котировката за WTI се повиши с 0,70 долара, или с 1% до 69,46 долара за барел.
От началото на седмицата Brent поевтинява с 3,6 %, а WTI – с 1,8 %. Върху спадът на цената оказаха влияние опасенията, свързани с възможните последствия от търговските спорове между САЩ и другите държави.
Пазарът по-рано бе подкрепян от изявленията на Саудитска Арабия, според които слуховете за излишък на петрол е без основание. Както се оказа Саудитска Арабия няма намерение да увеличава добива, което се оказа в подкрепа на пазара. Представителят на Саудитска Арабия в ОПЕК заяви, че страната ще експортира като количество само толкова петрол, колкото е заложено в заявките на клиентите. 
20.07.2018, 09:26 часа
1104 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha