Общински фонд в Монтана търси проекти за финансиране

Общински фонд в Монтана търси проекти за финансиране Стартира втора процедура за набиране на предложения, насърчаващи местните инициативи в Монтана. Средствата се осигуряват от общината и платформа “АГОРА”.
Шест проекта бяха одобрени в първата сесия на съвместния фонд от подадените 26 предложения. Финансирането е в размер на 18 000 лева, 10 от общината и 8 - от фонда, уточни кметът на Монтана Златко Живков.
"Детската площадка в "Мала Кутловица" за близо 3000 лева. И още толкова събрани от граждани спонсори и други, извън нашите. Премиерата на закупените със средства от фонда костюми на ансамбъл "Пъстрина" на читалище "Разум" се състоя на три международни фестивала- в Приморско, Ниш, Сърбия и Цетине, Черна гора."
Работата с община Монтана е ползотворна и резултатна, категорична е Емилия Лисичкова, председател на Управителния съвет на “АГОРА”.
"Ние работим с 12 други общини. Такъв интерес към фонда и към възможностите, които той предлага, все още на другите места не сме идентифицирали."
От днес, 20 юли, стартира втората процедура за набиране на предложения. В продължение на един месец желаещите могат да кандидатстват. Подробности ще бъдат качени на сайта на община Монтана. Консултации ще се дават в Агенцията за регионално развитие и бизнес център - Монтана 2000, уточни Лисичкова:
"И всички, които са допустими кандидати, са добре дошли да премислят кое е най-доброто, което биха искали да направят за своята общност, което да получи подкрепа от общински фонд за подкрепа на местни инициативи."
20.07.2018, 14:51 часа
1391 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha