Новата тикет система на столичния градски транспорт ще струва 73 248 150 лв.

Новата тикет система на столичния градски транспорт ще струва 73 248 150 лв. Новата тикет система на градския транспорт в София ще струва 73 248 150 лв. без ДДС.
Новата тикет система ще бъде направена от консорциума "Си Ен Ес- София Тикетинг Систем", който получи най-много точки и предложи най-ниска цена на обществената поръчка за изграждане на тикет системата за обществения транспорт в София. 
Консорциумът обединява компаниите "Компютърнет Сървисиз" ООД и "Асис Електроник Ве Билишим Системлери" Аноним Ширкети" и "Тикси" АД. Подизпълнител е "Макстел" ООД.
Съгласно условията на обществената поръчка консорциумът трябва да изгради новата тикет система в рамките на 24 месеца. Предвижда се още въвеждане в експлоатация на повече от 15 000 устройства, на над 1 350 напълно оборудвани превозни средства от 4 типа транспорт, монтаж на оборудване в 11 депа, 52 метростанции, над 80 търговски обекта, интеграция на съществуващите системи, обучението на 3 000 служители на ЦГМ и транспортните оператори.
Новата тикет система ще донесе повече удобства за пътниците, тъй като ще може да се използва 1 превозен документ за различните видове транспорт. Този документ ще може да се зарежда и от всички видове мобилни устройства. Това ще сложи край на опашките според ЦГМ.
Ще се монтират камери във всички превозни средства, което ще повиши сигурността. Борбата с гратиса също така ще бъде по-ефективна.
Чрез системата в реално време ще се знае каква е натовареността на линиите и ще се взимат бързи решения, за да няма претъпкани автобуси, тролейбуси или трамваи.
Припомняме, обществената поръчка стартира на 20 март 2018 година.
 
21.07.2018, 08:57 часа
964 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha