Веселин Марешки: Тази коалиция няма да се разпадне, на практика управляват ГЕРБ и ДПС

Веселин Марешки: Тази коалиция няма да се разпадне, на практика управляват ГЕРБ и ДПС Тази коалиция няма да се разпадне, защото стоят други интереси зад нея. На практика управляват ГЕРБ и ДПС. Тази теза разви зам.-председателят на НС и лидер на партия "Воля" Веселин Марешки в сутрешния блок на bTV.
Според Марешки НФСБ е най-близо до сърцето на Цветан Цветанов, "Атака" до това на премиера Борисов, а ВМРО до сърцето на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ. ВМРО е троянският кон на ДПС в коалицията, каза лидерът на "Воля".
Марешки определи министъра на отбраната Красимир Каракачанов като "най-големия политически измамник". В програмата му имаше разходи за пенсии, за полицаи на село, а не за самолети. Избирателите на Каракачанов са най-излъганите избиратели, заяви той.
Лидерът на "Воля" предрече още един управленски маднат за ГЕРБ, тъй като коалицията "Обединени патриоти" бързо станали "опитомени патриоти", а в последствие "обединен провал".
Марешки допусна възможността патриотичната коалиция да се разпадне, защото партиите в нея се водят от инстикта си за самосъхранение - "да прехвърлиш провала върху другарчето".
Той отправи критика към намерението на правителството да закупи нови самолети и го определи като "измамна схема". "За какво са ни самолети, ако не можем да ги поддържаме? Защо да купуваме нещо, което няма да се ползва? Няма пари за подготовка на пилотите", заяви Веселин Марешки. 
"Караме я като по комунистическо - колкото делегациите да могат да стигат до Евксиноград, а варненци кучетата ги яли", коментира още състоянието на родния му град Варна, .
Марешки отбеляза, че хората във Варна съжалявали, че той не е станал кмет, но вече бил "доста по-напред в йерархията".
Смятаме да реализираме нашите идеи в Народното събрание с цел да помогнем на всички българи да живеят добре, категоричен бе лидерът на "Воля".
24.07.2018, 10:29 часа
1622 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha