Само в BulNews! Загадъчна фирма омая общинския съвет във Враца, вижте кой стои зад схемата /доказателства/

Само в BulNews! Загадъчна фирма омая общинския съвет във Враца, вижте кой стои зад схемата /доказателства/ Загадъчна фирма е омаяла общинските съветници във Враца, установи разследване на агенция BulNews.bg. 
Дружество без движимо и недвижимо имущество, без офис, телефони и персонал, консултира народните избраници, като за това им издава фактури. По гласувана от самите тях наредба, допълнителните пари, които всеки един получава месечно над заплатата си, са до 510 лева и обикновено за тях се предоставят разходни документи.
Агенция BulNews.bg подаде до община Враца заявление за достъп до обществена информация, с което поиска данни от януари 2017 г. досега колко общински съветници и от кои политически формации са отчели допълнителните пари с фактури от „Брюман Консулт“ ЕООД. И бомбата гръмна! 
Оказа се, че това са направили 11 човека от - забележете, всички партии и коалиции. Сторили са го от Либерален алианс, БСП, ГЕРБ, Реформаторски блок и коалиция „Народен съюз“. Съвсем резонно възниква въпросът коя е тази фирма, която успява да консултира близо 1/3 от общинските съветници?
При старателно проучване около дружеството смърди отдалече и е странно, че начетените народни избраници не са усетили лошия мирис около него. До 13.03.2015 г. собственик на фирмата е бил областният председател на ДПС за Врачанско Борислав Банчев-Сержанта. На тази дата той я продава срещу 2.00 лева на своята секретарка Марина Мишева. Фирмата е регистрирана в София с капитал от 2.00 лева, не е регистрирана по ДДС, но странно защо за кореспонденция с НАП е оставен домашния адрес на Банчев. 
37-годишната нова собственичка работи от дълги години при него, а хората ги виждат заедно навън по-често, отколкото с жена му Красимира, с която е във фиктивен развод. Неофициално е известно, че Марина е завършила Датския колеж в Ботевград и в никакъв случай не е популярна като сериозен консултант, който може да окаже методична помощ на общинските съветници. Остава загадка как тогава успява да задоволи високите изисквания на врачанските сенатори и те толкова да са доволни, че чак да си платят?!
Марина Мишева обаче не е случаен човек. На 15 август 2017 г. тя е избрана от Борко Банчев и неговата бивша съпруга Красимира за ликвидатор на техните фирми. Сержанта е поверил в компетентните й ръчички съдбата на „Пирар“ ЕООД, Красимира пък е избрала тя да заличи „Дилайт“ ЕООД. На 12 септември същата година тези обстоятелства са вписани в Търговския регистър.
Дори и за козичките на баба Дора е ясно, че зад крехката Марина се крие туловището на дългогодишния лидер на ДПС във Врачанско Борислав Банчев. Формално законен собственик на „Брюман Консулт“ е дамата, но всъщност решенията се взимат от нейния работодател.
Някак не ни се вярва, толкова осведомени хора като общинските съветници, да не знаят кой им издава фактурите за допълнителните пари, които усвояват от общинския бюджет. Продължава да е загадка и как са открили фирмата, за да получат платената услуга, след като тя няма офис, телефони и не се рекламира, а собственичката е известна само като извънреден хормонален регулатор на своя шеф?
За средно интелигентния избирател схемата е ясна и тази практика да се оправдават допълнителните разходи на сенаторите не е от вчера. Въпросът обаче, който напира да бъде зададен е: защо в списъка на участниците в схемата има играчи от ГЕРБ и Реформаторския блок?! Борислав Банчев е от яростните критици на кмета на Враца Калин Каменов и оспорва всяко решение, внесено от ГЕРБ, и затова е странно член на партията да участва в игрички с основния си политически враг. Ръководството на Реформаторския блок демонстрира остра неприязън на национално ниво срещу ДПС, но във Враца неговите представители се консултират точно с негов представител. Участието в схемата на сенатори от коалиция „Народен съюз“ би трябвало да е от неопитност, а не от лакомия или по други политически причини.
На практика обаче старият играч Борко Сержанта само с един финт е направил за смях своите колеги в общинския съвет, които доброволно наливат народни пари в „Брюман Консулт“. То, че консултации не е имало - не е имало, ама дано да са останали задоволени от контакта със собственичката Марина…
25.07.2018, 10:16 часа
12664 20
Коментари

Гласоподавател

25.07.2018, 22:24 часа
Искам да знам, кои са съветниците от ГЕРБ, възползвали се от услугите на тази дама? Гласувам за ГЕРБ от самото начало и имам право да знам. Аврамова да ги обяви. Стига са се крили под полата и. Да подават молби за напускане на общинския съвет.

Сменете Кмета!

25.07.2018, 21:58 часа
Време е подобни боклуци да не се допускат до общината. Сменете кмета и съветниците. Време е идват изборите. Крадливата герб на боклука. Стоп за даскалици и калинки в общината. Сега се точи ножа на парите за Мизия там ще се лапне голямата филия.

о

25.07.2018, 20:51 часа
Тоо като го гледам на снимките къв тумбак,явно мацката го използва само като банкомат.А иначе бъхти бъсагерицата на друго място.

Иван Николов

25.07.2018, 17:56 часа
Не виждате ли това момиче, че току що е слязло от балкана и прилича на стръвница? Сержанта само такива момичета търси, които да са тъпи и да ги вкарва в схеми!

вайса

25.07.2018, 17:15 часа
дайте ги поименно тези съветници за да ги видим и да си знаем на другите избори

цико

25.07.2018, 16:44 часа
Силвия Каменова от АВАНТИ е явен пример за Банчевата финансова примка.

киро

25.07.2018, 16:42 часа
Мишева е поредната изгоряла от Банчока женица. Оплита ги финансово и му стават робини докато той желае.

Веско

25.07.2018, 15:18 часа
Другите не го взимат на сериозно. Яворе, Яворе осъзнай се!

Веско

25.07.2018, 15:16 часа
Не виждате ли на тази физиономията колко е елементарна и проста. Врачани, как може да позволявате на тази тъпа и елементарна женица от селски произход да Ви върти на малкия си пръст. Но сержанта вече само с такива може да се занимава.

6tangata i mastikata

25.07.2018, 14:25 часа
ei nie sme q vijdale taa 1pat sas Q7 nee tolko ubava
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha