Турски тираджия прекоси България без винетка, бастисаха го със солена глоба на „Дунав мост 2“

Турски тираджия прекоси България без винетка, бастисаха го със солена глоба на „Дунав мост 2“ Турски тираджия преминал България с камиона си, който бил без винетка. На метри от „Дунав мост 2“ обаче го сгащили и му ударили солена глоба, научи BulNews.bg. 
Инспекторите от Главна дирекция „Автомобилна инспекция“ го спрели на главен път Е-79, пред ТЕЦ „Видин“, в посока „Дунав мост 2“ на 4 юни. 
Проверката на турчина Месут Укар и тежкотоварното возило, пълно със стока за Унгария, била извършена около 15.20 часа. Докато преглеждали документацията и превозваната стока инспекторите установили, че турчинът кара тира без винетка. Оказало се, че Месут е преминал страната без никакъв проблем, като при пресичането на границата не е сметнал за необходимо да закупува задължителния винетен стикер.
Глобата за нарушението, която му съставили инспекторите, била в размер на 3 000 лева. Месут обжалвал наказателното постановление пред магистратите от районния съд във Видин, но приели жалбата му като неоснователна и потвърдили солената санкция. Решението им подлежи на касационно обжалване пред административния съд във Видин. 
Това не е първият, нито ще бъде последният случай, в който турски тираджии прекосяват страната ни без винетки. Акциите в Северозапада срещу тях са непрестанни, но погазването на законите ни от страна на наглите шофьори продължава. 
 
26.07.2018, 08:24 часа
4073 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha