4 чая, които са по-ефективни от един час във фитнеса

4 чая, които са по-ефективни от един час във фитнеса Чаят е най-консумираната напитка след водата и се ползва широко в целия свят. Тази ароматна напитка обикновено се прави от листата на билки. Консумирането на чай като цяло е свързано с многобройни ползи за здравето, включително предотвратяване на увреждането на червените кръвни клетки и намаляване на риска от различни сърдечни заболявания.
Някои проучвания свързват пиенето на чай със загубата на тегло и намаляването на мазнините по корема. Някои видове чай се оказват по-ефективни от други за отслабването. 
Събрахме 10-те най-ефективни чая за отслабване:

1. Зелен чай
Зеленият чай е един от най-известните чайове и е свързан с различни ползи за здравето. Той също така е един от най-ефективните чайове, когато става дума за загуба на тегло. Това е така, защото екстрактът от зелен чай е изключително богат на катехини, които са естествени антиоксиданти, които могат да забързат метаболизма ви и да увеличат изгарянето на мазнини, особено в областта на корема.
Също така съдържа биоактивни вещества като кофеин и EGCG, които могат да имат мощни ефекти върху вашия метаболизъм. Освен това веществата в зеления чай повишават нивата на хормоните, които са отговорни за изгарянето на мазнините в нашата система.

2. Пу-ер чай
Този чай е кръстен на град Пу-ер в провинция Юнан. Пу-ер чайът принадлежи към семейството на китайския черен чай и ферментира чрез химична реакция между полезните бактерии и първичния чай, изсушен от слънчева светлина. Има успокояващ аромат, който се развива с течение на времето и хората обикновено се наслаждават да го пият след хранене. Колкото по-дълго време се съхранява, толкова по-силен е ароматът.
Чаят Пу-ер подтиска синтеза на мастни киселини, който след това засяга процеса на липогенеза, който трансформира мазнините в енергия почти веднага след хранене. Това предотвратява натрупването на мазнини и предотвратява увеличаването на теглото. Освен това е установено, че понижава кръвната захар и нивата на триглицеридите в кръвта.

3. Черен чай
Черният чай е пълен с хранителни вещества, които са малко по-различни от тези в зеления или белия чай. Но подобно на зеления чай и белия чай, той е свързан със загубата на тегло. Черният чай е богат на антиоксиданти, наречени флавоноиди или по друг начин известни като полифеноли, които са свързани с много ползи за здравето като загуба на тегло. Освен това полифенолите в черния чай спомагат за производството на червените мастни киселини в червата, за които е доказано, че забързват метаболизма.
В допълнение към загубата на тегло, черният чай е от полза за нивата на кръвната захар, според скорошно проучване. Изследванията показват, че пиенето на кафе и чай елиминира риска от диабет тип II. Всъщност консумирането на поне 3 чаши чай или кафе на ден може да намали риска от диабет тип II с 42%.

4. Оолонг чай
Чаят Оолонг е традиционен тип китайски чай, който е частично окислен. Той има силен аромат и много наситен вкус. Различни проучвания показват, че оолонг чаят може да подпомогне загубата на тегло чрез подобряване на процеса на изгаряне на мазнините и ускоряване на метаболизма. Полифенолите в чая оолонг са поне частично отговорни за ползите от загубата на тегло.
 
26.07.2018, 09:54 часа
2392 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha