Рибари извадиха невиждано в нашите реки чудовище, всички питат що за твар е това

Рибари извадиха невиждано в нашите реки чудовище, всички питат що за твар е това Странно животно е открито от местни край река Първенецка в пловдивското село Първенец тази сутрин. Мъжете са открили животното на брега на реката в близост до парка на селото, мъртво и изхвърлено от водите. Въпреки огромния си опит с местните животински видове, обитаващи водния басейн, рибарите са категорично, че за първи път виждат подобно същество.  
"Никога не сме виждали подобно чудовище. Никой не знае какво е", споделят удивени мъжете, цитирани от TrafficNews.bg.  
Създанието притежава изключително странни белези. Неговото туловище прилича на рибно, ала е гладко и няма люспи. Главата му е издължена в човка, а цялостния му вид наподобява малкият плаващ бозайник птицечовка. Няма обаче нито крака, нито козина, а тялото му си е съвсем рибешко. Рибата-чудо, наречено от местните чудовище, тежи около 10 килограма. Рибарите от селото са категорични, че това не е хищна риба, защото няма зъби.  Най-вероятно някой е отглеждал вида риба в частен рибарник и след това я е изхвърлил в реката, споделят те.  Нещото, което изглежда като експеримент за хибрид между риба и птицечовка обаче, е съществуващо животно, разкриват специалисти от Природонаучния музей в Пловдив.  
Видът се нарича веслонос. Тя е от разред есетрообразни и достига дължина до 2 метра и маса над 70 килограма. Родом тя е от Северна Америка и се среща често във водите на река Мисисипи. От няколко години обаче родни ферми започват да отглеждат и развъждат внесения вид. Месото на рибата е изключително вкусно, а хайверът ѝ е деликатесен.  
Има данни в Болярци да се отглежда американския вид риба, но остава загадка как рибата е стигнала до Първенец. Според експерти рибата вече се отглежда и в други стопанства в близост и може би се е измъкнала по време на дъждовете. 
 
26.07.2018, 15:06 часа
6033 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha