На "Кулата" задържаха нелегален товар от 21 тона спирт

На "Кулата" задържаха нелегален товар от 21 тона спирт Нов опит за пренасяне през границата на голямо количество нелегален спирт предотвратиха митническите служители, информират от Агенция "Митници".
На 20 юли при проверка на товарен автомобил с българска регистрация, излизащ от страната през ГКПП Кулата, митническите служители откриват 21 000 литра нелегален спирт. По документи камионът превозвал изкуствена тор. По метода „анализ на риска" превозното средство е селектирано за пролъчване с рентгенова апаратура.
При последвалата физическа проверка митническите служители откриват, покрити с чували, опаковани като палети, 21 контейнера, всеки с вместимост 1000 литра, пълни с течност с мирис на алкохол.
Направеното замерване на течността с денситометър е отчело  96,3 % vol алкохолни градуса. В хода на проверката са открити и 6 кашона с празни опаковки за тютюн за пушене. Акцизната стока, опаковките за тютюн и товарният автомобил, послужил за извършване на нарушението са задържани.
Взети са проби за лабораторен анализ. Дължимият акциз за подобно количество спирт е над 200 000 лева. Работата по случая продължава. 
В края на май тази година митническите служители задържаха 18 тона нелегален спирт, укрит в български камион, излизащ от страната през ГКПП Кулата.
Предполага се, че спиртът е предназначен за производство на спиртни напитки, разпространявани в гръцките курорти.
26.07.2018, 16:40 часа
1062 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha