Премахват незаконни обекти в Монтана

Премахват незаконни обекти в Монтана Общинската управа на война с незаконните постройки и гаражи в Монтана. До момента са отстранени 806 обекта, още 246 ще бъдат премахнати в най-скоро време. От известно време в Монтана се отстраняват незаконните обекти - ламаринени гаражи, отчуждени къщи и други постройки. Към 2000 са незаконните обекти, съобщи кметът Златко Живков: "Има писма на прокуратурата срещу мен като кмет и оттук насетне множество сигнали от различни точки на града, че в 21 век подобни неща са недопустими и наистина повече не могат да бъдат търпяни."Златко Живков направи обиколка с журналистите и показа реалната картина. На улица “Марин Дринов”, в центъра на града, са премахнати 62 гаража. Само в 4-5 от тях е имало коли. “Опел” на близо половин век остана без покрив. Маргарита е една от собственичките на незаконен гараж:
"И е много хубаво. Това, което сте замислили от Съвета е било много правилно."
На улица “Васил Левски”, зад пощата, са отстранени 48 гаражи. 
“Тук имахме сигнали за отдаване под наем на незаконни гаражи. Бях лично заплашван от живеещ в блока”, каза кметът на Монтана.
В района на “Аврорите” всичко е почистено от незаконни постройки. Предстои премахването на една къща. Собствениците на 246 гаража в “Младост 3” имат известния и срок за премахването им. На улица “Мойсей Лазаров” № 24 в Младост ще бъде бутната още една отчуждена къща, каза Живков:
"На хора отчуждени от края на 80-те години."
Иван живее в този район и е благодарен за действията на общината:
"Така е доста по-добре."
Почистените терени няма да се продават или отдават под никаква форма, категоричен е кметът на Монтана Златко Живков:
"Абсурдна теза е, че на паркингите до жилищните блокове и комплекси, където трябва да спират коли това ще го продаваме и аз чух всевъзможни неща."



     
  •  
26.07.2018, 16:57 часа
4810 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha