Община Враца обяви конкурс за социални работници

Община Враца обяви конкурс за социални работници Oбщина  Враца обявява конкурс за социални работници, научи BulNews.bg. Процедурата е по проект „Приеми ме“ на Агенцията за социално подпомагане.
Търсят се двама души за работно място във Враца с обхват общините Враца,  Криводол, Мездра, Мизия и Роман.
Целта на работата на социалните работници е развитие и усъвършенстване предоставянето на социалната услугата „Приемна грижа”, съгласно заложените дейности в проекта. Областите на дейност са:
  • Приемна грижа – професионална, доброволна и заместваща;
  • Пряка работа с кандидати за приемни семейства, приемни семейства и настанени деца;
  • Партньорство с други институции и организации по въпроси, свързани със  приемна грижа и закрила на детето.
Основните задължения на избраните кандидати за позициите са да познават и прилагат нормативната уредба в сферата на закрила на детето, свързана със социалната услуга „Приемна грижа”; да информират обществеността; да набират кандидати за приемни семейства; да осигуряват наблюдението и подкрепата им; ежемесечно да проследяват развитието на децата и да извършват индивидуални, семейни и групови консултации на приемните семейства, в зависимост от техните потребности.
Изискванията за заемане на длъжността са завършено средно образование, като всяка по-висока степен е предимство. Необходимо е кандидатите да имат професионален опит в дейности по закрила на детето или в сферата на социалните услуги. Опитът при изпълнение на проекти е предимство.
Мераклиите за позициите трябва също така да притежават следните умения и компетентности:
  • Да умеят да работят самостоятелно и в екип;
  • Компютърни умения;
  • Да умеят да планират, да са комуникативни и инициативни;
  • Да предлагат решения на възникнали проблеми;
  • Обективност на преценката;
  • Да познават и прилагат законодателството, свързано със  услугата „Приемна грижа”;
  • Да познават спецификата на работата, изискванията за информиране и публичност на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.
Проектът е с продължителност до края на 2020 година. Възнаграждението по трудовите договори се осигурява със съфинансирането на Европейския социален фонд.
Кандидатите трябва да представят необходимите документи – писмено заявление, автобиография, декларация, копия от диплома и удостоверения за професионален опит в срок до 10 август в сградата на община Враца в „Център за административно обслужване” – гише „Общо деловодство”.           
Подборът протича в два етапа: проверка за съответствие на представените документи и интервю. Списъците на допуснатите и недопуснатите кандидати, както и датата, часът и мястото на провеждане на събеседването, ще бъдат обявени на официалния сайт на община Враца на 14 август. 
31.07.2018, 08:25 часа
1498 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha