Врачани изреваха: Гробищата в града са в потресаващо състояние /снимки/

Врачани изреваха: Гробищата в града са в потресаващо състояние /снимки/ Потресаващото състояние на новия гробищен парк във Враца предизвика публична дискусия на вчерашната сесия на общинския съвет. Липсата на огради и затрудненият, понякога невъзможен, достъп до парцели са част от проблемите. 
Оповавайки се на множество сигнали от недоволни граждани, общинският съветник от ВМРО Марин Цветков повдина въпроса за устройствения план и финансирането на ремонтни дейности за гробището. Във връзка със състоянието на парка, на общинската сесия стана дума и за дейността на общинското преприятие "Обредни дейности" и неговия управител Илиян Нисторов. Неизяснено остана как се изразходват средствата от таксите, прибирани от въпроснопто предприятие.
„Тревата расте след всеки дъжд, а през тази пролет и лято вали почти всеки ден. Помагат и от БКС, понякога помагат и затворници, но силите не стигат“, каза Калин Каменов.
Кметът заяви още, че споделя недоволството на гражданите от състоянието на двата гробищни парка. Той е възложил на Нисторов да посипе алеите с фрезован асфалт, за да се нормализира поне малко положението и в двата парка. „Вярвам, че ще успеем да се справим“, допълни още Каменов.
Жители на града под Околчица предлагат варианти за третиране на бурените около парцелите на напусналите този свят чрез препарати и други материали. Нестихващо е недоволството на врачани, за които всяко посещение на починалите им близки се превръща в препятствие.
01.08.2018, 08:35 часа
2291 2
Коментари

gr

01.08.2018, 09:30 часа
контейнерите там се извозват два пъти годишно!!!

граждани

01.08.2018, 09:28 часа
Това лято нито веднъж не са почиствани гробищните паркове, правят се оборки само за задушница, Нистеров да се впрегне малко и за 10 дни може сам да по плеви, а не само да иска 20 лв. годишна такса за почистване! С кои очи ги иска и то от пенсионери,
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha