Партиите на Капон, Софиянски и бивш лидер на СДС-София се обединиха във Възход

Партиите на Капон, Софиянски и бивш лидер на СДС-София се обединиха във Възход Валентина Василева, председател на Единна народна партия, Радослав Кацаров – председател на ПП „Съюз на свободните демократи", и Стефан Иванов – председател на ПП „Движение демократично действие" създават движение „Възход". Формациите на Мария Капон, Стефан Софиянски и бившият лидер на СДС-София, си поставят за цел новото движение да обедини демократични партии, организации и граждани и да се възстанови демократичното управление в страната. Основни цели на Движение „Възход" са:

- да създаде алтернатива на проваленото псевдодясно управление на страната;
- да възстанови принципите на свободната и конкурентна пазарна икономика, откъсвайки я от зависимостите на олигархичната и партийна върхушка;
- да възстанови демократичните принципи на управление на държавата;
- да създаде условия за бърз възход на българската икономика, което да подобри материалното състояние на българските граждани;
- да поведе безкомпромисна борба срещу корупцията и да прекъсне мафиотската обвързаност между властта и бизнеса, се казва в съобщение от Движение ''Възход''.

 "Декларираме, че сме готови да постигнем тази цел по законов път. В същото време, ще се борим за промяна на принципите на административно устройство, за да се постигнат повече индивидуални права и свободи, за установяване на по-малко, но по-силна държава, основа за модерно развитие на страната ни.
Ние сме убедени, че консолидацията на демократично мислещите хора в България трябва да стане не около лидери, а около принципи. Обединени от идеологическа и ценностна близост, водещо начало на движението е равнопоставеност между партньорите в него."
Движение „Възход" започва разговори и остава отворено за взаимодействие и съвместна работа с всички демократично мислещи хора, партии или организации, които настояват да се възстановят принципите на свободата, справедливостта и достойнството, пишат още от движението. 
01.08.2018, 15:53 часа
1441 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha