Автотърговец от Враца пред BulNews: Тази нощ за пети път запалиха моя кола /снимки/

Автотърговец от Враца пред BulNews: Тази нощ за пети път запалиха моя кола /снимки/ Врачанин е подложен на постоянен огнен терор. Той самият дойде в редакцията на агенция BulNews, за да даде гласност на проблема. По думите му през последните две години няколко негови автомобила са били запалени, а полицията все още не знае кой е виновен. Последният случай е от днес, като това е петият палеж на негова кола.
38-годишният Калин Ценов се занимава с внос на коли от чужбина. Той си ги ремонтира сам, след което ги препродава в автокъщи. Твърди, че няма никаква представа кой може да стои зад огнените атаки.
„Не дължа пари, нямам пререкания с никой“, категоричен е Ценов.
Терорът започнал още през 2016 година. Тогава джип „Хюндай Санта Фе“, който току що бил внесен у нас, е бил запален в двора, където мъжът ремонтира автомобилите в село Чирен. Колата изгоряла напълно и не е имала застраховка „Автокаско“, която да покрие щетите. Тогава от полицията казали, че най-вероятно са го били объркали с някой и атаката не е била насочена лично срещу него.
Същата година обаче Ценов станал жертва на още три палежа. Запален бил лекият автомобил на жена му Детелина – „Фолксваген Бийтъл“, който бил паркиран пред дома им на улица „Петропавловска“ във Враца. Возилото също било тотал щета след пламъците. Месец по-късно бил запален и личният автомобил на Ценов – „Пежо 407“. Колата пламнала посред нощ и само по чиста случайност съседи на семейството забелязали огнените езици, събудили Калин и заедно потушили стихията, преди да се разрасне.
След тези три случая врачанинът и жена му неколкократно са викани в полицията и разпитвани. Ченгетата обаче така и не открили кой стои зад атентатите. Ценов се срещнал и с високопоставени служители на МВР в столицата, при което разпитите се възобновили, но отново не дали резултат.
През следващата година семейството си отдъхнало и вече си мислели, че терорът е останал в миналото. През януари 2018 година обаче тормозът се възобновил. Тогава новият автомобил на Детелина, който бил същият модел и цвят като стария, е осъмнал със счупено задно стъкло. Купето било натъпкано до горе с оборска тор.
Последният атентат срещу семейството е станал тази нощ. Лекият автомобил „Ауди А6“ на Ценов, който той кара от около месец, е бил залят със запалителна течност и подпален, отново на улица „Петропавловска“. Возилото е напълно унищожено от огнената стихия.
Нито един от всички случаи, включително и днешният, не е оповестен в официалните бюлетини на полицията. Семейството обаче живее в постоянен стрес. Те са подсилили вратите на дома си, за да не се опита някой да подпали и него. Последната запалена кола пък покрили, за да не види 10-годишното им дете пораженията. Калин Ценов е категоричен, че ако случаите не бъдат разрешени и продължава да няма задържан, е готов да напусне страната, в която правосъдие изглежда няма.
03.08.2018, 11:16 часа
10863 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha