Общински съветник от Несебър в бандата на Митьо Очите, издирват го

Общински съветник от Несебър в бандата на Митьо Очите, издирват го Бандата на Димитър Желязков - Митьо Очите се състои от 8 мъже, сред които и общински съветник от Несебър, каза шефката на спецпрокуратурата Даниела Начева. И уточни, че всички уличени имат повдигнати обвинения.
Както стана ясно, Митьо Очите е обявен за издирване по света и у нас, а заедно с него се търсят и общинския съветник и друг член от групата. По неофициална информация името на общинаря е Пейо Янков.
Прокурор Начева обясни, че бандата е действала от 2010 г. насам и основно се е занимавала с изнудвания, палежи и телесни повреди, така че да бъдат сплашвани търговски дружества със сериозен бизнес.
Според обвинението хората на Митьо Очите имали апетит към бизнес с погребения, таксита, нощни заведения и други. Имуществото на тези, които отказвали да платят такса "спокойствие" на групата, било подпалвано за отмъщение. 
Наблюдаващият прокурор по делото Евгения Станкова каза, че вчера в София, Бургас, Ямбол и Слънчев бряг били претърсени 30 адреса, където били открити общо 90 000 лева, за които се предполага, че са от престъпления. Открити били и 2 газови пистолета, преработени в бойни.
В дома на общинския съветник от Несебър имало банкова касета, пълна с 60 хил. лв.
"Целта на групата е била да създаде регионален монопол на търговията с автомати, погребални и таксиметрови услуги", каза зам.-шефът на ГДБОП Стефан Джолев.
Шефката на спецпрокуратурата категорично отрече, че Митьо Очите е знаел за операцията срещу бандата му и заради това е избягал. "Ние знаехме, че той напусна България в понеделник, но не можехме да спрем да работим и да провалим цялата операция, за да го изчакаме да се върне", добави Начева и увери, че Митьо Очите ще бъде изправен пред български съд.
03.08.2018, 15:44 часа
1115 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha