ДДС в Русия скача с 2%, намаляват осигурителната тежест

ДДС в Русия скача с 2%, намаляват осигурителната тежест Руският президент Владимир Путин подписа закон, който увеличава данъка върху добавената стойност (ДДС) от 18% до 20%, както и на новите ставки на вноските за социално осигуряване. Документът, приет от Държавната Дума на 24 юли и одобрен от Съвета на федерацията на 28 юли, бе публикуван на официалния портал за правна информация и цитиран от ТАСС. Увеличението влиза в сила от 1 януари 2019 година.
Законът обаче запазва досегашните ставки на ДДС за някои продукти. Остава 10-процентното ДДС за социалните стоки: хранителни продукти, детски продукти, периодични издания и книги, свързани с образованието, науката и културата, както и лекарства и медицински изделия. Нулевите ставки по ДДС ще продължат да действат за вътрешните междурегионални въздушни услуги.
Законът предвижда също така намаляване от 1 януари 2019 на общият процент на осигурителните вноски за държавните и извънбюджетните фондове от 34% до 30%, а коефициентът на застрахователни премии за основните категории платци в пенсионния фонд, в размер на 22%.
04.08.2018, 12:05 часа
682 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha