Атакуваха президента на Венецуела с дронове пълни с експлозиви

Атакуваха президента на Венецуела с дронове пълни с експлозиви Президентът на Венецуела Николас Мадуро е бил атакуван с дронове, заредени с експлозиви, докато е произнасял реч на военен парад, предаде Би Би Си.
Събитието е било излъчвано на живо. След нападението телевизионното предаване е прекъснало. Преди това се вижда как хората, които са в кадър, поглеждат нагоре. На последните излъчени кадри са заснети десетки бягащи войници.
Местното издание "El Nacional" съобщи, че са се чули взривове, като се позова на очевидци.
Според разпространената официална информация, Мадуро не е пострадал, при нападението няма жертви.
Седем войници са ранени.
Радио "Сaracol" предаде, че президентът е евакуиран на безопасно място.
Засега не са известни причините за инцидента.
Световните медии напомнят, че страната е в безпрецедентна икономическа криза. Има остър дефицит на стоки от първа необходимост, населението гладува. Има региони, където 70 на сто от децата страдат от недохранване.
Скоро след покушението Мадуро излезе с обръщение, в което увери, че се чувства добре. Той заяви, че е стнал обект на заговор, организиран от негови врагове вътре в страната, както и от съседна Колумбия. Президентът на Венецуела допълни, че някои от заподозрените живеят във Флорида и че се надява правителството на Доналд Тръмп да има готовност "да се бори срещу терористичните групировки".
По думите му, вече са задържани няколко заподозрени за атентата.
"Дронът летеше към мен, но имах щит от любов", заяви Мадуро, цитиран от "Ройтерс".
05.08.2018, 08:56 часа
708 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha