Вижте с колко официално са забогатели политиците за година

Вижте с колко официално са забогатели политиците за година Комисията за противодействие на корупцията публикува имотните декларации на политици и обществено значими лица за миналата година, съобщава bTV.
Според данните премиерът Бойко Борисов е спестил от заплатата си. 53 260 лв. са наличните парични средства на  премиера, които идват и от неизползвана отпуска. 
Вицепремиерът Валери Симеонов има налични парични средства от 156 565 лв. от заплата и дивиденти от 80 хил. лв. от СКАТ, „Транс” ЕООД и 15 хил. лв. от „САКТ Телеком” ООД.
Колегата му Томислав Дончев пък разполага с налични средства от заплата в размер на 35 хиляди лева.
Красимир Каракачанов заедно със съпругата си се е сдобил с апартамент от 210 квадрата за над 500 хиляди лева.                 
Екатерина Захариева е продала 9 декара земеделска земя в Гърция и заедно със съпруга си има близо 190 хил. лв. на влог.                  
8 хил. лв. налични парични средства от заплата е декларирал президента Румен Радев, а 14 600 лв. са средствата на държавния глава в банка, пак от заплата.
Той и съпругата му отделят пари за допълнително пенсионно осигуряване, използва и кредитна карта с лимит 10 хил. лв.
От имотните декларации на депутатите впечатление правят на двама от тях.                   
Лидерът на „Воля” и зам.-председател на парламента Веселин Марешки има налични 20 400 лв. За безвъзмездно ползване са му предоставени четири луксозни коли. По-богатият човек в неговото семейство е съпругата му Светлана Марешка, която е получила от дивиденти 2,220 млн. лв.
Най-добре във финансово положение се развива депутатът от ДПС Делян Пеевски. Той декларира от дивиденти 37 млн. лв. На влог има малко над 4 млн. лв., 3 млн. долара и 300 хил. евро. Той ползва под наем два апартамента в София и къща с двор. Има и офиси във Велинград, Пазарджик и София. 
07.08.2018, 11:07 часа
1601 1
Коментари

Баце

07.08.2018, 17:20 часа
Лично на мен, а предполагам и на повечето българи, ще е къде, къде по-интересно не официалното такова и не за година, а поне на петилетка. Айде със здраве.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha