Община Козлодуй подписа Споразумение за намаляване на финансова корекция по водния цикъл

Община Козлодуй подписа Споразумение за намаляване на финансова корекция по водния цикъл На 31 юли бе подписано тристранно споразумение между община Козлодуй, Министерството на околната среда и водите и Министерството на финансите, с което се намалява финансова корекция и дължимата сума за безлихвен заем по Проект за воден цикъл, изпълняван в програмен период на ОП „Околна среда 2007-2013”.
„Реално с това Споразумение на община Козлодуй са спестени 3.4 млн. лева. Към момента ще платим на МОСВ сумата от 923 820 лева, представляваща главница (830 859 лв.) и лихва (92 961 лв.). Много съм удовлетворена от този резултат. В рамките на близо две години водим преговори и уточнения с МОСВ и Финансовото министерство за тези наложени санкции и безлихвения заем, който е ползван за водния цикъл. Благодаря на Галина Христова, директор Дирекция „ФСД”, която също осъществи редица срещи и кореспонденция, за да успеем да намалим тежестта на общината с 3.4 млн. лева. Ако трябваше да се плати цялата сума от 4.3 млн. лева, щеше да ни е много трудно да се справим”. Това сподели Маринела Николова – кмет на община Козлодуй. Освен това кметът заяви, че не иска да коментира как и защо е наложена финансова корекция на предишното управление на общината.  
До края на месец август община Козлодуй следва да преведе сумата от 923 820 лева към МОСВ. „Сумата е налична в извънбюджетната сметка на Общината и ще се разплатим в срок. С това се надявам да се изчистят отношенията с държавата по приключилия преди години Проект за воден цикъл”, каза и Галина Христова – директор Дирекция „ФСД”.
„Благодаря на целия си екип за усилията, които положихме, за да се справим и с тези наследени финансови задължения и за пореден път да защитим интереса на нашите съграждани”, каза в заключение Маринела Николова.
 
07.08.2018, 12:32 часа
1044 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha