Обсъждат бъдещето на обществения транспорт във Враца

Обсъждат бъдещето на обществения транспорт във Враца Още на следващата сесия на общинския съвет във Враца, което се очаква да се случи в края на август, в дневния ред на местния парламент ще влезе докладната за бъдещето на обществения транспорт, това анонсира кметът Калин Каменов.
"И на мен ми се иска да има чисто нови тролеи, но това е невъзможно. Сигурно и врачани искат да карат нови коли и по възможност електрически, които са екологични и икономични, но не могат да си го позволят и карат автомобили на по 10-15 и повече години", коментира градоначалникът. Той допълни, че вариантът за развитие пред обществения превозвач "Тролейбусен транспорт" е да избере икономически изгодния и екологичен транспорт.
В общественото обсъждане, което продължи 3 часа, са били предложени 5 варианта. Каменов опроверга скептиците, че автобуси в стандарт Евро 6 не са екологични.
"Във Враца сме проспали в предния програмен период да се кандидатства с европейски средства за купуването на електробуси. Този момент е минал и ние трябва да го забравим, а не да съжаляваме. Най-изгодният вариант е купуването на дизелови автобуси Евро 6 или метанови автобуси", каза още кметът.
Каменов припомни, че в момента се прави проект за оценка на вредните емисии на въздуха и според експертите, голяма част от замърсяването е с фини прахови частици, отделени от печките на твърдо гориво.
08.08.2018, 10:25 часа
1766 2
Коментари

Шега ли, що ли ?

08.08.2018, 21:44 часа
Бъдещето ??? - такова като на Северозапада и Враца.

0000000000

08.08.2018, 10:51 часа
то лятото като горят ония ти ми печки....
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha