Трети ден опасно мъртво вълнение дебне по плажовете

Трети ден опасно мъртво вълнение дебне по плажовете Трети ден изключително опасно мъртво вълнение вилнее по Черноморието. „Не спираме да свирим, не позволяваме на нито едно дете да влиза във водата.“ За това алалмираха бургаските спасители в петък. Мъртвото вълнение, което тази година започна още от началото на сезона и се появява почти непрекъснато, отново е започнало от първия ден на август.
„Само на 7-ми и 8-ми август, морето ставаше за къпане и бе спокойно. В останалите дни, до момента, подводните течения са много силни, дърпат навътре и има огромни подводни ями, които засмукват и са голям проблем за къпещите се. Затова се наложи да оградим тези места с колчета като изключително опасни. Има със сигурност и други, но не ги знаем. Затова призоваваме плажуващите да внимават“, казаха спасителите.
Вълнението на морето е много голямо-достига до 3 бала, предупредиха още морските стражи. По принцип мъртвото вълнение е опасно и за най-опитните плувци. То образува подводни течения, които дърпат навътре.
Ако човек попадне в мъртвото вълнение, един от начините да се спаси и да го избегне е да плува успоредно на брега, а не фронтално към него.
10.08.2018, 12:57 часа
1199 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha