Голям удар в Бургас! Кораб от Русия се оказа натъпкан с контрабанда за 800 000 лева /снимки/

Голям удар в Бургас! Кораб от Русия се оказа натъпкан с контрабанда за 800 000 лева /снимки/ Цигари за над 800 хил. лв. са укрити по уникален начин – в дъски, издълбани като шкафчета и натоварени на палети на руски кораб, акостирал на пристанището в Бургас. Подробности за акцията разкриха преди минути от прокуратурата и Агенция „Митници“, съобщава "Флагман".
Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев разкри, че корабът, плаващ по либерийски флаг и идващ от Руската федерация е акостирал на Пристанище Бургас на 1 август. При извършения анализ на риска е селектираните контейнери. По документи в него са се съхранявали шлифовани дъски, получател на стоката е българско търговско дружество, упълномощило митнически агент да уреди всички формалности относно вноса.
На 9 август е започнала физическа проверка на палетите в контейнера. Открити са 111 хил.кутии цигари от беларуска марка на стойност 834 хил.лева. Цигарите са били скрити в дъските, които са издълбани и закрити. Буквално са превърнати в шкафове за цигари, уточни прокурор Георги Чинев. От 3 до 10 години затвор, но държавното обвинение категорично отказа да разкрие дали има привлечени обвиняеми, подчерта той.
Юлиян Мирков, зам.-директор на Агенция Митници допълни, че акцията е извършена след отлично взаимодействие между митническите органи и разследващите. Митничарите се усъмнили, че дъските са много леки, имали различна плътност, което дало основание да се направи щателна проверка. Изчакало се е да бъде подадена декларация.
„Имаме изключително добра предварителна подготовка, защото декларираната стока за шлифовани дъски. Колегите свършиха изключителна работа, забелязаха прорези по цялата дължина на дъските, което всъщност се оказва капак, а във всяка дъска са скрити по 48 кутии цигари. Т.е. – хората, които са подготвили тази контрабанда са положили изключителни усилия”, каза зам.-началникът на Агенция Митници Юлиян Мирков.
10.08.2018, 16:31 часа
4685 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha