Честито! МВР даде възможност на пияните и дрогирани шофьори да се измъкват ненаказани

Честито! МВР даде възможност на пияните и дрогирани шофьори да се измъкват ненаказани Язък за прехвалените спецакции на пияни и дрогирани шофьори. МВР им даде чудесна възможност да се измъкват ненаказани. Причината е, че по време на проверките болшинството ченгета от месец и половина не поставят нужните стикери върху пробите от кръв и урина, тъй като вътрешното ведомство не ги е набавило.
Благодарение на тази небрежност, много дела вече са прекратени. Припомняме ви, че от 1 юли т. г. влезе в сила наредба, според която контролните органи на МВР се задължават да поставят стикери върху всяка проба. Серийният номер пък следва да се впише в протокола за медицинското изследване. Той от своя страна се използва от прокуратурата и съда като писмено доказателство.
Близо половин година МВР се готви да въведе новите правила. „Пропускът за стикерите е  грандиозен, понеже пияните и дрогирани водачи се спасяват от наказание. ВКС са се произнесли, че така се опорочават доказателствата“, коментираха юристи. И допълниха: Вдига се много  медиен шум за акциите, а накрая излиза едно голямо нищо./"Фрог нюз"
13.08.2018, 09:34 часа
4225 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha