МВР излезе с подробности за касапницата с труп на жп прелез в Монтанско

МВР излезе с подробности за касапницата с труп на жп прелез в Монтанско МВР излезе с официална информация за тежката катастрофа в Монтанско, при която загина жена. Както първо BulNews.bg съобщи, кола беше пометена от влак на жп прелез.
Инцидентът е станал към 8.40 часа между селата Крива бара и Дъбова махала. Бързият влак от Видин за София е ударил лек автомобил на релсите. Прелезът е без бариери, като преминаването през него се регулира с монтирана светлинна сигнализация. Техниката е работела и е показвала, че е необходимо да се изчака и да не се преминава, но шофьорът Кирил Стефанов на 38 години не се е съобразил с подадения сигнал.
Мъжът е от видинското село Динково, но живее в София. Той управлявал лек автомобил „Форд Фиеста“, негова собственост, но по неофициална информация има шофьорска книжка от 20 дни.
Ударът е бил толкова силен, че пътуващите във влака видели автомобилът да лети във въздуха покрай прозорците им. Колата е размазана до такава степен, че първоначално не можеше да се установи нейната марка.
При тежкия инцидент е загинала возещата се на предната дясна седалка Стефка К. По неофициална информация тя е от видинското село Дреновец и живее в столичния квартал „Суходол“ и работи като медицинска сестра в София. Тялото на жертвата е летяло десетина метра и е намерено в тревата край релсите.
Линейка е закарала шофьора в ломската болница. Той е със средна телесна повреда, изразяваща се в луксация на раменна става, две счупени ребра в дясно и фрактура на дясна лопатката. Опасност за живота му няма, категорични са лекарите.
При извършената проверка не е установена употреба на алкохол от водача на мпс и машиниста на влака. 
13.08.2018, 09:35 часа
7039 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha