Завърши футболният турнир "Ружинско лято"

Завърши футболният турнир "Ружинско лято" Завърши 54-то издание на футболния турнир "Ружинско лято". За четвърта поредна година победител е отборът на "Ураган" /Дражинци/. Това е 8 купа във витрината на дражинчани след възобновяването на турнира през 2003 година .
"Вчера завърши турнира. Повече от един месец се провеждаха футболните срещи. В 16 часа вчера беше малкият финал, в който за трето място играха отборите на Дреновец и Ружинци. Ружинци надделя с 3:1. В 18 часа започна и финалът, в който се срещнаха Дражинци и Гюргич. Дражинци победиха с 3:0, мисля че това им е шеста поредна титла", съобщи кметът на Ружинци Александър Александров. 
"Срещите преминаха на високо ниво. Имаше много голове, което е отлично за публиката. Най-важното е, че всички футболисти използваха турнира за подготовка на есенния дял в Областните групи. Ползата за всички е голяма. Футболът сплотява хората и нашият турнир е доказателство, защото имаше деца на по 12-13-годишна възраст, имаше и ветерани над 50-годишна възраст. Спортът няма граници. Наблюдава се приемственост между поколенията. Не е важно кой е отборът победител, важно е да продължаваме традицията и да се забавляваме. Това е турнир, който се провежда за 54-та поредна година. Едва ли в цяла България има друг подобен турнир".
Всяка година в Ружинци се провеждат 3 футболни турнира - "Фружин", "Ружинско лято" и турнир на малки вратички по Коледа.
"Ще продължим да провеждаме летния турнир. В календара имаме заложени 3 турнира. "Фружин" е в началото на лятото, след това провеждаме "Ружинско лято", а през зимата правим коледен турнир на малки врати на стадиона в Дреновец. Опитваме да използваме и двата спортни комплекса максимално", разказа Александров.
13.08.2018, 09:50 часа
643 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha