Валентин Вацев: Последна обиколка за властта, но БСП не са готови за управлението

Валентин Вацев: Последна обиколка за властта, но БСП не са готови за управлението Управлението на Бойко Борисов и ГЕРБ е към своя край, но основната опозиционна сила БСП няма интерес да сваля властта. Това е мнението на геополитическия анализатор доц. Валентин Вацев.
"Те искат да участват, а не да я свалят. Въпросът не е, че не са готови - макар, че не са, а че не искат", коментира още той .
Според него въпреки постоянната война и взаимни нападки между президент и премиер, няма как държавният глава да бъде сочен за опозиция на управляващите, защото Румен Радев няма власт.
Анализаторът е на мнение също, че дори от ГЕРБ усещат, че са към края на управлението си, защото геополитическият климат на Балканите се променя.
Доц. Вацев коментира и случилото се с бургаския бизнесмен и общински съветник Бенчо Бенчев, който беше арестуван в Турция, заедно с Митьо Очите.
По думите му това е един опит за реванш на ГЕРБ срещу БСП.
"Трябва да се реваншира за историята на Гинка от Пазарджик, срещу онази глупава история със суджуците и главно този ужасен скандал с Македония", категоричен беше Вацев пред Bualgaria ON AIR.
Според него именно изявлението на Зоран Заев за Илинденско-Преображенското въстание е големият скандал, защото България направи всичко възможно да направи добро за тях, а те „ни се изхрачиха в лицето“.
"Това е ужасен скандал и то не морален, а геополитически. Ние сега трябва да захлупим този скандал с нещастника Бенчев", добави още доц. Валентин Вацев.
По думите му обаче подобно нещо няма да бутне правителството, а ще го бутне фактът, че такъв тип власт е изчерпана.
Експертът беше категоричен, че ако Бойко Борисов иска да избегне това, трябва отново да стане представителен в очите на обществото, защото сега премиерът е по-скоро обект на подигравки, макар понякога да не са основателни.
"Заплахата за него е в елита му. Гадовете, които той вижда, не са на „Позитано“, те са до него", категоричен беше доц. Валентин Вацев.
13.08.2018, 11:08 часа
1663 1
Коментари

СТЕФАНО Д-Р Д ЧОЛАКОB

15.08.2018, 01:14 часа
ЗЛОБАТА Е ЛОШО НЕЩО. ХУБАВО Е ЧЕ ИМА СЪСТЕЗАНИЕ, ЕДИН ЩЕ ПОБЕДИ СЕГА , УТРЕ ДРУГИ............................... Случи се! Счупиха рекорда на Дизела Божидар Антонов по-бърз по маршрута Ком - Емине .....................................................
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha