Тъмни сделки: Бизнесмен от Монтана укрил данъци и продал фирмата си на купувач фантом

Тъмни сделки: Бизнесмен от Монтана укрил данъци и продал фирмата си на купувач фантом Монтанска фирма отнесе солена глоба от съда, научи BulNews.bg. Шефът не внесъл данъчните си задължения, а вместо това продал активите на купувач фантом.
Фирмата „Хаос“ е с предмет на дейност покупко-продажба на автомобили в страната и чужбина, рент-а-кар, автосервиз, вътрешен и международен автомобилен транспорт, търговия в страната и чужбина и други дейности. Тя е регистрирана в търговския регистър през 2014 година с едноличен собственик Ивайло Грозданов. Миналата година той е осъден за данъчни престъпления, като се облагодетелствал с 27 913.53 лева, какъвто е размерът на дължимите и невнесени задължения към НАП.
Съдът обаче установил, че собствеността на дружеството била прехвърлена на Г.А.Б. Той е бил призован и разпитан, като от показанията станало ясно, че той няма никаква представа от дейността на фирмата. Магистратите са категорични, че той е фиктивен купувач, който да приеме негативите, наследени от управлението на реалния собственик.
По тази причина съдът наложил на фирмата имуществена санкция в размер на 50 000 лева. Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок от узнаването му.
14.08.2018, 08:18 часа
3328 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha