Ето кой е най-добрият град за живеене в света

Ето кой е най-добрият град за живеене в света Австрийската столица Виена победи австралийската столица Мелбърн в състезанието за най-добър за живеене град на Икономист Интелиджън Юнит, предава Би Би Си. 
За първи път европейски град е на чело на годишната класацията. Международният съюз класира 140 градове по различни фактори, включително политическата стабилност, престъпността, образованието и достъпа до здравни грижи.
При проучването става ясно, че най-голям напредък от всички европейски градове има Манчестър, който скача с 16 места до 35 място. Японските градове Осака и Токио влязоха тази година в челните 10 места - съответно на трето и на седмо място. И при двата града е постигнат значителен напредък в класацията, дължащ се основно на намалени нива на престъпност, но съща така и на подобрения в градския транспорт, съобщава Си Ен Ен.
Австралия, макар и да отстъпи първото си място, три от градовете ѝ са с едни от най-добрите резултати. Мелбърн е на второ място, Сидни на пето, а Аделаида на десето. 
На дъното на класацията е сирийската столица Дамаск, след нея се нарежда столицата на Бангладеш – Дака. 
14.08.2018, 10:58 часа
1010 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha