Facebook заплаши австралийски медии: Умирате без нас!

Facebook заплаши австралийски медии: Умирате без нас! Старши мениджър на Facebook е съобщил пред австралийски медийни компании, че ако не си сътрудничат със социалната мрежа, техният бизнес ще умре, съобщава The Australian.
Според материал на местния реномиран всекидневник The Australian Кембъл Браун, ръководител на новинарските партньорства във Facebook, е казала пред група мениджъри на повече от 20 телевизии и издателства, че иска да помогне на медийните компании да разработят устойчиви бизнес модели чрез платформата.
"Ще ви помогнем да съживите журналистиката... след няколко години на пропадане на медиите изглежда, че ще държа в ръцете си умиращия ви бизнес като в хоспис", е казала тя в коментар, потвърден от петима души, които са присъствали на срещата в Сидни във вторник местно време.
The Australian също така е съобщил, че Браун е заявила, че главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг "не се интересува от издателите, но ми дава много свобода и отстъпки, за да направя тези промени", въпреки че и Facebook, и Браун яростно отричат този коментар, като се позовават на запис на компанията от срещата.
Засега обаче Facebook не е предоставил аудио запис на срещата.
По време на четиричасовата среща Браун е говорила и за решението на компанията да даде приоритет на личните постинги от семействата и приятелите за сметка на журналистическото съдържание в новините. Този ход повлия негативно на някои издатели, които разчитат сериозно на посещения от Facebook.
„Ние вече не сме заинтересовани да разговаряме с вас за вашия трафик и препратки. Това е старият свят и няма връщане назад, Марк няма да се съгласи на това", е казала Браун.
В изявление Браун казва: „Тези цитати просто не са точни и не отразяват дискусията, която водихме на срещата. Знаем, че има още много работа, но целта ни във Facebook - това, над което екипът работи всеки ден с издатели и репортери по целия свят, е да помогне на журналистиката да успее и да процъфтява както на нашата платформа, така и извън нея".
14.08.2018, 11:03 часа
584 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha