472 нарушения на скоростта пресякоха за седмица във Видинско

472 нарушения на скоростта пресякоха за седмица във Видинско В седмицата от 6 до 12 август Пътна полиция проведе специализирана операция за контрол на максималната скорост за движение. Акцията реализираха пътни полицаи на територията на всички държави - членки на европейската мрежа на службите на Пътна полиция- TISPOL. 
В контролната дейност, осъществена на територията на област Видин за една седмица, униформените установили 472 нарушения на скоростните режими. 110 от тях били засечени през нощта.
Само през миналия месец (юли 2018 г.) видинските пътни полицаи издадоха над 1000 електронни фиша за превишена скорост. Това остава най-честото нарушение, извършвано от водачите, шофиращи на територията на региона.
Статистиката сочи, че през 2017 г. в България превишената и несъобразена скорост продължава да заема най-голям дял в пътнотранспортните инциденти по вина на водачите. По този показател данните за страната са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на Европейския съюз. 
През 2017 г. при проверки по пътищата на територията на област Видин униформените служители установили общо 6188 случая на превишаване на максимално допустимата скорост на движение. В региона, през миналата година са станали 168 катастрофи с пет жертви и 30 ранени по вина на водачи, шофирали със скорости, надвишаващи максимално допустимите и несъобразени с конкретните пътни и атмосферни условия.  
 
14.08.2018, 12:20 часа
1332 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha