Врачанка се включва в кампанията „Подай ръка“ на тийнеджър от социален дом

Врачанка се включва в кампанията „Подай ръка“ на тийнеджър от социален дом Врачанка се включва в кампанията „Подай ръка“, организирана от Кирил Балдев от пазарджишкото село Звъничево. Помощник на Кирил в града под Околчица е местната жителка Д.М. 
От скоро кампанията е за цялата страна и обхваща различни дейности. 
Преди това организаторът й събираше само книги, а с помощта на врачанката вече даренията ще бъдат по-общи.
Кампанията включва всичко необходимо за преживяване на хората.Тя е с цел подкрепа на пенсионерите целогодишно, подкрепа към социалните центрове, домове за деца - домове за възрасти и много други, подкрепа към бедните хора по улиците.
В момента Д.М. и Кирил очакват да съберат още хора, който да се включват в кампанията.
Балдев е още ученик, но вече има опит в благотворителните прояви. Той започва акция за събиране на книги за библиотеката в родното му село Звъничево, след като пожар я опустошава. Случката е отпреди три години, когато той е четиринайсетгодишен. След това решава да продължи и да събира книги и за други библиотеки в села и малки населени места.
Учи в математическата гимназия в Пазарджик и живее в социален дом в Звъничево. Прави впечатление на много мъдър за възрастта си. Тъй като обича да пише поезия, понякога участва в литературни конкурси. Иска да следва журналистика и да бъде журналист. Харесва му това, че тази работа ще му даде възможност да разкаже много добри истории.
Кирил не може да каже дали ще продължи да се занимава с това да събира и дарява книги в бъдеще. Той обаче е убеден в това, че от него зависи какво ще бъде бъдещето му.
 
14.08.2018, 16:50 часа
1394 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha