Откриха поправителния дом за непълнолетни към затвора във Враца /снимки/

Откриха поправителния дом за непълнолетни към затвора във Враца /снимки/ Днес официално бе открит поправителния дом за непълнолетни младежи към затвора във Враца. На церемонията присъстваха заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов, главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ гл. комисар Васил Миладинов и заместник- омбудсмана Диана Ковачева, представители на други институции, началникът врачанския затвор Ангел Кабатлийски и представители на местните власти. 
Досега непълнолетните, лишени от свобода, се помещаваха в Бойчиновци - в сграда, строена за казарма през 1951 г. След приемане на промени в Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража през 2016 г., единственото такова място в страната премина административно към Врачанския затвор, като вече не е отделна самостоятелна структура, а подразделение към него.
Сградният фонд в Бойчиновци ще бъде преустроен в затворническо общежитие от закрит тип и в него поетапно ще бъдат премествани лишени от свобода от корпуса на затвора във Враца.
Сградите, в които ще се превъзпитават непълнолетните, са две и са изцяло оборудвани, като условията в тях се доближават максимално до домашните. Едната сграда е със спални помещения, кухни и санитарни възли, а другият корпус е за образователни цели. За младежите има и голям двор със спортна площадка. 
Пожеланията на всички присъстващи бе капацитетът на базата да не бъде запълван, а броят на младежите, нуждаещи се от превъзпитание, да намалява все повече и повече. 
 
16.08.2018, 11:58 часа
4469 1
Коментари

!!!

16.08.2018, 13:05 часа
Добре са си стегнали къщичката откривателите и нека скоро останат там за по-дълго време. Едно са забравили да напишат на входната врата Добре дошли а от другата страна дупе да ви е яко.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha